€ 569.000,- k.k.

Hidde Dirks Katstraat 5

Hollum

Omschrijving

Een uniek pand als dit komt zelden op de markt: Hidde Dirks Katstraat 5 is een zeer goed onderhouden huis op een rustige plek aan de rand van het centrum van Hollum. Inpandige is er op de begane grond een bed & breakfast accommodatie voor twee personen met een eigen entree.

In totaal zijn er in het huis zelf vijf slaapkamers en twee badkamers.

Deze woning is in 2012 gerenoveerd. Daarbij is de woning volledig geïsoleerd en zijn er kunststof kozijnen geplaatst. Het perceel op de hoek van de Hidde Dirks Katstraat en de Jacob de Vriesstraat is 472 m² groot. Zowel aan de voor- als aan de achterzijde is er een tuin.
Er is een bushalte voor de woning met verbindingen naar Ballum, Nes en Nes Haven. Het centrum van Hollum met voorzieningen zoals horeca en winkels, ligt op 100 meter afstand. En natuurlijk kunt u hier genieten van al het goede dat het prachtige Waddeneiland Ameland te bieden heeft op het gebied van natuur, ontspanning en culinaire genoegens.

Indeling
Bed & breakfast
Vanuit de hal heeft u toegang tot het woongedeelte van 10 m². Door het hoge raam is het hier heerlijk licht. Er is ruimte genoeg voor een zitje en een eettafel. Dit gedeelte staat in open verbinding met het ernaast gelegen slaapgedeelte, dat ook 10 m² groot is.
De badkamer ligt naast de hal. Deze is met mooie materialen ingericht. Er is een wastafel, inloopdouche en zwevend toilet.

Woonhuis
Als u de inpandige bed & breakfast accommodatie verhuurt, is het logisch om via de bijkeuken naar de woonkamer van het woonhuis te gaan. Deze bijkeuken heeft het forse formaat van 17 m², genoeg ruimte om bijvoorbeeld een gedeelte ervan als werkplek te gebruiken.
De woonkamer met open keuken heeft het riante formaat van 66 m². Door de ramen aan drie zijden is hij plezierig licht. En met dit formaat is er natuurlijk alle ruimte voor een eethoek en diverse zitjes. De keuken is uitgerust met een groot formaat fornuis met 5 kookpitten en een oven, een brede afzuigkap, koelkast, vaatwasser en veel kastruimte.
Via de open trap komt u op de eerste verdieping. Daar bevinden zich vier ruime slaapkamers, allemaal sfeervol onder het schuine dak gelegen en elk met een grote dakkapel.
Ook de badkamer op de eerste verdieping is met mooie materialen ingericht. Er is een brede wastafel met twee kranen, een inloopdouche en een zwevend toilet.
Naast de trap bevindt zich een praktische grote bergkast.

Hollum heeft diverse winkels, horeca en fietsverhuur. De plaatsen Nes, Buren en Ballum zijn ook gemakkelijk bereikbaar. Vlakbij ligt een 9 holes golfbaan (met uitbreidingsplannen naar 18 holes). Strand en zee, bos en heide zijn op loopafstand. Fiets- en wandelpaden zijn op het eiland nooit ver weg.

Zelf ervaren wat deze zeer royale woning u aan woongenot en verhuurmogelijkheden te bieden heeft? We plannen graag een afspraak voor u in om Hidde Dirks Katstraat 5 in Hollum te bezichtigen.

Lees complete omschrijving

Kenmerken

Plaats
Hollum
Type object
Eengezinswoning, Vrijstaande woning
Perceel- / woonoppervlakte
472m2 / 224m2
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1953
Onderhoud (binnen)
Uitstekend
Onderhoud (buiten)
Goed
Ligging
Aan rustige weg en in centrum
Vraagprijs
€ 569.000,- k.k.

Indeling

Aantal kamers
5 kamers (5 slaapkamers)
Badkamers
1 badkamers
Badkamervoorzieningen
Toilet, douche en wastafelmeubel
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Voorzieningen
Natuurlijke ventilatie
Zolder
Nee

Energie

Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Energielabel
D
Isolatie
Volledig geisoleerd

Garage

Garage
Vrijstaand hout
Capaciteit
1 auto(s)

Tuin

Tuin
Tuin rondom
Tuin(en)
Tuin rondom en zonneterras
Kwaliteit
Normaal
........ Pieter de Boer

Meer weten?

Vraag het aan ........ Pieter de Boer

Assistent-makelaar Ameland

Bezichtiging inplannen

Funda
Verkoop 9,1
Aankoop 9,5
Beoordelingen bekijken
87 Google-reviews: 4,6/5
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Duidelijke afspraken
  • Persoonlijk betrokken
  • Compleet ontzorgd
  • In heldere taal