€ 695.000,- k.k.

Johannes Bakkerstraat 7

Hollum

Omschrijving

Wanneer het pand Johannes Bakkerstraat 7 Hollum is gebouwd, is niet meer met zekerheid te achterhalen. De gevel-ankers geven aan, dat het in 1516 gebouwd zou zijn. Echter in het Rijksmonumentenregister wordt 1615 als bouwjaar genoemd. In ieder geval is Johannes Bakkerstraat 7 één van de oudste woningen op Ameland.

Heel bijzonder is het decoratieve gebruik van rode Groninger steen naast de Friese gele steentjes in de waterlijsten, de bogen boven de ramen en aan weerskanten van de voordeur. In het pand zijn er daarnaast nog veel prachtige authentieke elementen aanwezig. Een uniek pand dus met cultuurhistorische waarde, gelegen op een zeer rustige locatie in het centrum van Hollum.

Indeling
De ruime hal van 10 m² achter de voordeur geeft toegang tot de woonkamer van 23 m² aan de straatkant. Hier vindt u een prachtige authentieke schouw en een wand met voormalige bedsteedeuren. Eén wand is bekleed met de voor dit huis zo kenmerkende tegels, met een prominente plaats voor een tegeltableau met een springend paard. Achter de woonkamer ligt de eetkamer, 18 m² groot. Ook hier vindt u een authentieke wand met voormalige bedsteedeuren en een prachtig hoekkastje. Achter deze wand ligt een smalle werkkamer. Naast de eetkamer ligt de keuken van 10 m². De keuken zelf is twee jaar geleden geplaatst. Hij is uitgerust met een 4-pits kookplaat, oven en vaatwasser. Erachter ligt de bijkeuken, een tweede hal en de badkamer op de begane grond met een douche, wastafel en de witgoed-aansluitingen.

Op de eerste verdieping bevinden zich vier sfeervolle slaapkamers en een badkamer met een wastafel, douche en toilet.
De deel bestaat uit twee gedeelten. Het eerste is 113 m² groot. Daarnaast ligt een tweede gedeelte van 35 m². Achter de boerderij staat een nieuwe schuur van 60 m². Het schuurgedeelte biedt (in overleg met de gemeente Ameland) mogelijkheden voor recreatieve doeleinden.

De grote tuin achter de boerderij ligt op het westen. Een prachtige plek om van de zon te genieten. Het perceel is 906 m2 groot. Er is een leuk zitje bij een mooie bloemenborder. En achter in de tuin staan kippenrennen, voor een vers eitje bij een ontbijtje. Net als in het voorhuis merkt u in de tuin niet, dat u midden in het dorp bent, zo rustig is het hier.

Johannes Bakkerstraat 7 in Hollum beschikt gedeeltelijk over dubbel beglazing. Hollum heeft diverse winkels, horeca en fietsverhuur. De plaatsen Nes, Buren en Ballum zijn ook gemakkelijk bereikbaar. Vlakbij ligt een 9 holes golfbaan (met uitbreidingsplannen naar 18 holes). Strand en zee, bos en heide zijn op loopafstand. Fiets- en wandelpaden zijn op het eiland nooit ver weg.

Nieuwsgierig naar wat dit bijzondere vrijstaande rijksmonument in het centrum van Hollum u te bieden heeft? We plannen graag een afspraak voor u in voor een bezichtiging.

Lees complete omschrijving

Kenmerken

Plaats
Hollum
Type object
Woonboerderij, Vrijstaande woning
Perceel- / woonoppervlakte
906m2 / 137m2
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1615
Onderhoud (binnen)
Redelijk
Onderhoud (buiten)
Redelijk
Ligging
Aan rustige weg en in centrum
Vraagprijs
€ 695.000,- k.k.

Indeling

Aantal kamers
5 kamers (4 slaapkamers)
Badkamers
2 badkamers
Badkamervoorzieningen
Douche en wastafel
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Voorzieningen
Natuurlijke ventilatie
Zolder
Nee

Energie

Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas

Garage

Garage
Geen garage

Tuin

Tuin
Tuin rondom
Tuin(en)
Tuin rondom en zonneterras
Kwaliteit
Normaal
........ Pieter de Boer

Meer weten?

Vraag het aan ........ Pieter de Boer

Assistent-makelaar Ameland

Bezichtiging inplannen

Omgeving

Funda
Verkoop 9,1
Aankoop 9,5
Beoordelingen bekijken
87 Google-reviews: 4,6/5
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Duidelijke afspraken
  • Persoonlijk betrokken
  • Compleet ontzorgd
  • In heldere taal