Koartwald 22

Surhuizum

Helaas, dit object is verkocht.

Omschrijving

“Een huis voor liefhebbers”, zo omschrijven de huidige bewoners hun prachtige woning aan Koartwald 22 te Surhuizum. En niet zonder reden: dit is een rentenierswoning uit 1925 met een overvloed aan prachtig gedetailleerde en authentieke details. De luiken in de woonkamer, de schouwen, de deuren van de voormalige bedstede, de tegels en kasten in de keuken, de bijzondere trap naar de eerste verdieping en de balustrade op de overloop: alles is even fraai en met groot vakmanschap gemaakt. Het riante perceel draagt zeker bij aan de ‘renteniersbeleving’. Ca. 1.228 m² groot en met een prachtig uitzicht over de achtergelegen landerijen. De woning is eenvoudig levensloopgeschikt te maken door één van de woonkamers als slaapkamer te gaan gebruiken. Deze kamer beschikt reeds over een en suite badkamer.

Indeling:
Vanuit de rijk gedecoreerde hal bereikt u de eerste woonkamer van 20 m². Hier vindt u prachtig gedetailleerde raampartijen met de bijbehorende tweedelige luiken. In een wand zijn de oorspronkelijke bedsteedeuren nog aanwezig. De prachtige schouw maakt het authentieke beeld helemaal compleet. Aan de overzijde van de hal ligt een tweede woonkamer van 13 m², die ook goed als slaapkamer kan dienen. Ook hier zijn nog een aantal bedsteedeuren aanwezig. Achter een van deze deuren bevindt zich de badkamer. Deze is ingericht met een wastafel en douche. Achter een glazen portaaldeur met een elegante gezandstraalde decoratie heeft u toegang tot de keuken. Ook hier vindt u een fraaie schouw en authentieke kasten. In deze gezellige keuken van 16 m² heeft u door de hoge ramen een prachtig uitzicht over de achterliggende tuin en landerijen. In de bijkeuken van 9 m² bevinden zich het toilet en de witgoedaansluitingen. Op de eerste verdieping zijn vier slaapkamers aanwezig, waarvan de grootste 14 m² is. Eventueel is het mogelijk om een vijfde kamer ook als slaapkamer te gebruiken. De ruime overloop biedt bergruimte in overvloed.

Achter het huis staat een vrijstaande stenen garage van 20 m² met in totaal drie bergingen, waarvan de grootste 19 m² groot is. De vaste trap leidt naar een grote multifunctionele ruimte die nu als speelkamer is ingericht, maar ook zeer geschikt is voor gebruik als kantoor aan huis. Het dak van de garage is reeds compleet vernieuwd.

De brede oprit naast de woning biedt ruimte aan de meerdere auto’s. Door de aanwezige carport kunt u de auto altijd droog stallen. In de tuin staat een tuinhuisje en links achterin de tuin heeft u op een fraaie manier een doorkijkje naar de achterliggende landerijen.

Surhuizum kent een levendig verenigingsleven. Daarnaast ligt het centrum van Surhuisterveen met uitgebreid aanbod aan voorzieningen, zoals winkels, horeca, scholen en sportfaciliteiten op slechts 2 kilometer afstand. Vanuit het verderop gelegen Buitenpost is er een snelle spoorverbinding met Leeuwarden en Groningen. De A7 is vanaf Surhuizum binnen tien autominuten te bereiken.

Bent u ook nieuwsgierig geworden wat deze prachtige rentenierswoning u te bieden heeft? Wij plannen graag een bezichtiging met u in.

Lees complete omschrijving

Kenmerken

Plaats
Surhuizum
Type object
Eengezinswoning, Vrijstaande woning
Perceel- / woonoppervlakte
1228m2 / 145m2
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1908
Onderhoud (binnen)
Goed
Onderhoud (buiten)
Goed
Ligging
Vrij uitzicht en buiten bebouwde kom

Indeling

Aantal kamers
6 kamers (5 slaapkamers)
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Voorzieningen
Natuurlijke ventilatie
Zolder
Nee

Energie

Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Energielabel
E
Isolatie
Dakisolatie en gedeeltelijk dubbel glas

Garage

Garage
Vrijstaand steen
Capaciteit
1 auto(s)

Tuin

Tuin
Tuin rondom
Tuin(en)
Tuin rondom
Kwaliteit
Normaal
......... Chris Jan Pera

Meer weten?

Vraag het aan ......... Chris Jan Pera

Kandidaat-makelaar

Bezichtiging inplannen

Omgeving

Funda
Verkoop 9,1
Aankoop 9,5
Beoordelingen bekijken
87 Google-reviews: 4,6/5
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Duidelijke afspraken
  • Persoonlijk betrokken
  • Compleet ontzorgd
  • In heldere taal