€ 1.250.000,- k.k.

De Feart 71

Ureterp

Omschrijving

Wat een prachtige plek. Omringd door landerijen staat op een eigen perceel van bijna 2 hectare dit fraaie en uitmuntend onderhouden riet gedekte landhuis. Het geheel is in 2007 gebouwd, gebruikmakend van de beste materialen waarbij werkelijk nergens op is bezuinigd. Dit alles heeft geresulteerd in een woonhuis waar de kwaliteit vanaf spat en die tevens zeer energiezuinig is. Het energielabel A+ is hiervan het bewijs.

Achter het landhuis staat een meer dan royale kapschuur met vijf overheaddeuren, waardoor het geheel eventueel ook eenvoudig in delen op te splitsen is. De kapschuur is maar liefst 283 m2 groot en daarmee zeer geschikt voor het houden van kleinvee of stallen van materieel.

Ook in het woonhuis komt u geen ruimte te kort: een woonkamer van 67 m2, een eetkeuken van 24 m2, vijf slaapkamers en twee badkamers. Door de aanwezigheid van een slaapkamer en badkamer op de begane grond is het geheel compleet levensloopgeschikt.

Indeling
Bij entree van het perceel via één van de twee oprijlanen valt meteen de diepe voortuin met weelderige borders op. U kunt op één van de drie parkeerplaatsen bij de voordeur parkeren, maar ook uw auto stallen in de garage die onderdeel uitmaakt van de achtergelegen kapschuur.

Voordat u bij de voordeur bent, passeert u al één van de aangename terrassen, die het perceel rijk is. Binnen in de hal valt meteen het formaat en de hoogte van de vide op. De op de begane grond aanwezige slaapkamer en badkamer zijn van alle gemakken voorzien. Aan leefruimte is dan ook geen gebrek. Eenmaal in de zitkamer wordt dat zeker ook bevestigd. Met een formaat van 67 m2 is hier alle ruimte voor verschillende zithoeken en een extra eethoek. Er zijn een paar fraaie en sfeervolle erkers en er is toegang tot één van de terrassen aan de zijkant van het woonhuis.
In de erachter gelegen keuken van 24 m2 is ook alle ruimte voor een grote eethoek. De keuken zelf is van alle gemakken voorzien: een 5-pits kookplaat, grote wasemkap, combimagnetron, oven en een koelkast, allen van het merk Miele. Naast de keuken bevindt zich een bijkeuken van 7 m2 met witgoedaansluitingen en een tweede toilet.

Op de eerste verdieping bevinden zich vier zeer royale slaapkamers, waarvan twee met toegang tot het balkon aan de voorzijde van het huis, waar u iedere dag weer getrakteerd wordt op een prachtig uitzicht over de voortuin en de daarachter gelegen weilanden. Ook vindt u op de eerste verdieping nog een werkkamer en een badkamer, voorzien van een wastafelmeubel, douche en zwevend toilet.
Via een vlizotrap heeft u toegang tot een ruime vliering op de tweede verdieping.
De woning wordt verwarmd door middel van een in 2019 geïnstalleerde warmtepomp. De CV-ketel is eveneens in 2019 vernieuwd. Op de kapschuur zijn recent 26 zonnepanelen aangebracht, wat een zeer aantrekkelijke besparing op de energiekosten heeft opgeleverd.

Aan de voorzijde van de kapschuur vindt u een plezierige overkapping, waar het overdag en ’s avonds genoeglijk toeven is. De kapschuur biedt hiernaast ruimte aan de garage, een werkplaats, fietsenschuur en een verdieping die extra bergruimte biedt. Het centrale deel van de schuur meet in totaal 229 m² en biedt door de hoogte zeer veel ruimte voor het stallen van (landbouw)materieel.

De omliggende landerijen bieden meer dan voldoende ruimte voor het houden van paarden of kleinvee en kan eenvoudig worden opgedeeld in één of meerdere percelen

De Feart 71 ligt in het buitengebied van Ureterp aan een doorgaande weg. Het uitgebreide centrum van Drachten is echter om de hoek en hier vindt u zeer divers aanbod aan winkels, horeca, De Bios Drachten, schouwburg De Lawei en andere voorzieningen. Drachten heeft goede verbindingen met Leeuwarden (N31), Heerenveen (A7), Groningen (A7) en Emmen (N381). Er zijn daarnaast uitstekende busverbindingen naar Leeuwarden, Heerenveen en Groningen.

Zelf ervaren wat dit magnifieke landhuis op deze schitterde locatie u allemaal aan ruimte te bieden heeft? We plannen graag een afspraak voor u in om De Feart 71 te bezichtigen.

Lees complete omschrijving

Kenmerken

Plaats
Ureterp
Type object
Landhuis, Vrijstaande woning
Perceel- / woonoppervlakte
19915m2 / 220m2
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
2007
Onderhoud (binnen)
Goed tot uitstekend
Onderhoud (buiten)
Goed tot uitstekend
Ligging
Aan rustige weg, vrij uitzicht, buiten bebouwde kom en landelijk gelegen
Vraagprijs
€ 1.250.000,- k.k.

Indeling

Aantal kamers
7 kamers (6 slaapkamers)
Badkamers
2 badkamers
Badkamervoorzieningen
Ligbad, douche en wastafel
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, buitenzonwering, rookkanaal, dakraam, glasvezel kabel en zonnepanelen
Zolder
Ja

Energie

Verwarming
Cv ketel, vloerverwarming gedeeltelijk en warmte terugwininstallatie
Warm water
Cv ketel
Energielabel
A+
Isolatie
Volledig geisoleerd en hr glas

Garage

Garage
Vrijstaand steen
Garagevoorzieningen
Elektra, vliering en elektrische deur
Capaciteit
1 auto(s)

Tuin

Tuin
Tuin rondom
Tuin(en)
Tuin rondom en zonneterras
Kwaliteit
Verzorgd
......... Chris Jan Pera

Meer weten?

Vraag het aan ......... Chris Jan Pera

Kandidaat-makelaar

Bezichtiging inplannen

Omgeving

Funda
Verkoop 9,1
Aankoop 9,5
Beoordelingen bekijken
87 Google-reviews: 4,6/5
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Duidelijke afspraken
  • Persoonlijk betrokken
  • Compleet ontzorgd
  • In heldere taal